Celotna novica

Slabša zadnja četrtina za poraz proti Iliriji

Košarkarji Rogaške so novo sezono Lige OTP banka začeli s porazom proti Iliriji (82:65).

Večji del tekme v Hali Tivali smo spremljali povsem izenačen boj, Ilirija pa je tekmo prelomila z delnim izidom 22:4 v zadnji četrtini.

Dragiša Drobnjak je v igro poslal le 7 svojih košarkarjev, saj Tekavčič (še) ni imel pravice nastopa, Greene pa po udarcu v koleno in opravljenem pregledu z magnetno resonanco opravlja potrebne terapije za čim hitrejšo vrnitev na košarkarski parket.

Slatinčani so odlično začeli in povedli s 7:16. Domači košarkarji so na krilih razigranega Fermeta (17) do polčasa ujeli priključek, po izenačeni 3/4 pa so imeli pred zadnjo četrtino pet točk prednosti. Rogaški je v zadnjem delu igre zmanjkalo moči, pri domačih se je izkazal mladi Padjen (10) in prednost je rasla iz minute v minuto.

Durnik je vseh svojih 14 točk dosegel že v prvem polčasu, temu je dodal še 11 skokov. Po 14 točk sta dosegla tudi Grušovnik in Gorbachov. Slatinčani so bili sicer strelsko slabo razpoloženi, ob skrajšani rotaciji, 20-ih izgubljenih žogah in 39 % metu iz igre je bilo presenečenje težko pričakovati.

Naše košarkarje že v torek, 1. 10., čaka prva tekma na domačem parketu. V Pokalu Spar v goste prihajajo Šentjurčani.

foto: KZS/m24.si