Celotna novica

Članska ekipa začela s pripravami

Članska ekipa Rogaške je v ponedeljek, 19. avgusta, v Športni dvorani Rogaška Slatina začela s pripravami na tekmovalno sezono 2024/25.

V novi sezoni bodo v belo-modrem dresu še naprej igrali Domen Močnik, Javon Greene, Žiga Gajster, Drejc Voh in Vito Tišma. V zasedbo Rogaške se vrača Urban Durnik, novinci v ekipi so še Hegel Augustin, Luka Tekavčič, Brady Brown in Maksim Gorbachov.

Ekipa pod vodstvom Dragiše Drobnjaka s treningi začenja v nekoliko okrnjeni zasedbi, saj Greene, Augustin in Brown še urejajo vso potrebno dokumentacijo v Združenih državah Amerike. Ob tem Drobnjak do začetka sezone ne izključuje prihoda še kakšne okrepitve. 

V novo sezono bo Rogaška uradno vstopila v soboto, 28. septembra, ko v 1. kolu državnega prvenstva v Hali Tivoli gostujemo pri Iliriji. Prva domača tekma bo na sporedu 1. oktobra, ko v Pokalu Spar v goste prihajajo košarkarji Šentjurja. Prvi domači obračun v državnem prvenstvu pa bo (predvidoma) 5. oktobra, ko v Rogaški Slatini gostujejo povratniki v prvoligaško druščino, košarkarji Zlatoroga.