Celotna novica

Poraz na lokalnem derbiju

Košarkarji Šentjurja so dobili tudi drugi medsebojni obračun v letošnji sezoni. Po zmagi v Pokalu Spar so slavili še v 4. kolu Lige OTP banka (75:79).

Lepo polne tribune Športne dvorane Rogaška Slatina so spremljale izjemno izenačen obračun. Ekipa Rogaške je sploh prvič v sezoni zaigrala v polni zasedbi, kako veliko "okrepitev" predstavlja vrnitev Javona Greena, pa je ameriški branilec pokazal že v prvem polčasu, ko je dosegel kar 15 točk. Izid prvega polčasa (40:45) je z izjemno trojko s polovice igrišča postavil Jure Pelko (12). Prav Pelko in Lapornik sta prevzela odgovornost tudi v samem zaključku tekme, ko sta s trojko in zadetim polaganjem poskrbela za to, da so Šentjurčani prišli še do tretje zmage v sezoni. Premalo je bil tudi borbeni Šantelj (21), ki je gostom povzročal ogromno težav, a to (pre)slabo kaznoval s črte prostih metov (7/15).

Slatinčani so sicer prikazali pravo mero energije, a bili premalo razpoloženi pri metu z razdalje, predvsem pa s črte prostih metov. Domači košarkarji so zadeli le 27 prostih metov od 41-ih poizkusov (66 %). Pogled na statistiko kaže še eno zanimivost: Rogaške je imeli višji indeks učinkovitosti kot zmagovalna ekipa (81/73).

Dragiša Drobnjak po tekmi ni skrival razočaranja. "Čestitke Šentjurju za zmago. Po tisti res slabi predstavi v Škofji Loki fantom tokrat težko kaj očitam. Dali so vse od sebe, garali skozi celotno tekmo, a nam je na koncu zmanjkalo tudi nekaj sreče. Imeli smo svoje priložnosti, a sprejemali slabe odločitve. Tukaj se pozna tudi pomanjkanje izkušenj. Poraz seveda boli, a verjamem, da bodo s takim pristopom kmalu prišle tudi zmage."

Naše košarkarje tudi naslednji konec tedna čaka domača tekma. V soboto, 26. 10., že ob 13. uri v goste prihaja GGD Šenčur.