Celotna novica

Odličen drugi polčas za zanesljivo zmago nad Zlatorogom

Košarkarji Rogaške so na tekmi 2. kola Lige OTP banka zanesljivo premagali povratnike med košarkarsko elito, ekipo Zlatoroga Thermane Laško (94:66).

Po razočaranju v Pokalu Spar so Slatinčani tokrat prikazali povsem drug obraz. Laščani so na krilih razpoloženega Božaka (19 točk) sicer bolje začeli in povedli s 13:21, prvo četrtino pa dobili s 23:27. Rogaška je sredi 2/4 ujela priključek in izenačila na 34, do polčasa pa so si košarkarji pod vodstvom Dragiše Drobnjaka priigrali prednost šestih točk (46:40).

Drugi polčas je bil povsem v znamenju domače ekipe. Slatinčani so drugih dvajset minut dobili kar z 48:26 in tako brez večjih težav prišli do prve zmage v sezoni.

Po pridobljeni pravici nastopa je v dresu Rogaške debitiral Luka Tekavčič (4 točke), zaradi poškodbe kolena pa je še vedno odsoten Javon Greene.

Rogaška je prikazala gledljivo košarko (29 asistenc!), razigral se je Maksim Gorbachov, ki je v manj kot 22-ih minutah dosegel 25 točk. Kar pet košarkarjev je doseglo dvomestno število točk - Grušovnik je 14-im točkam dodal še 7 skokov, po 12 točk so dosegli kapetan Močnik (8 asistenc), Durnik in Šantelj.

Rogaška v 3. kolu državnega prvenstva 14. 10. gostuje pri LTH Castingsu, 20. oktobra pa v Rogaško Slatino prihaja Šentjur.